Bel: 0523 208 007 of mail:

Kensington boeken

Gegevens optreden

Programma:

Gage:

Op aanvraag
(excl. 7% BUMA, excl. 9% BTW)


Duur:

1x 60 minuten


Omschrijving:

Festival set


Samenstelling:

Band


Kensington boeken bij Artist Agency Nederland

Rockband van Nederlandse bodem. Kensington brengt in december 2008 een eerste EP uit. Het debuutalbum Borders verschijnt twee jaar later, waarna de band op tour gaat door eigen land. Wegens succes verlengt Kensington de tour en maakt een nieuwe single ‘Let Go’, die goed in de smaak valt en het tot 3FM Megahit schopt. Kensington maakt in oktober 2011 bekend dat Borders ook in de VS en Canada wordt uitgebracht. En, druk als ze zijn, laten ze weten hard aan het werk te zijn voor hun tweede album Vultures. Kensington boeken doe je bij Artist Agency Nederland.

Borders

Borders is het eerste album van de Utrechtse band Kensington. De plaat wordt opgenomen in Leeds (Engeland) in de studio van de Britse band Kaiser Chiefs en komt uit in juli 2010. ‘Youth’ is de eerste single. De band krijgt een platencontract en maakt in oktober 2011 bekend dat Borders ook wordt uitgebracht in de Verenigde Staten en Canada. Wereldwijd is het album van Kensington te downloaden via i-Tunes.

3FM Serious Talent

Kensington wordt in 2010 met de single ‘Youth’uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Daarna worden de Utrechters al snel opgepikt door De Wereld Draait Door en staan ze in 2011 op Noorderslag in Groningen.

Tour en Let Go

Kensington start in het najaar van 2010 een co-headline tour samen met de Groningse band MakeBelieve. De band plakt hier begin 2011 een eigen clubtour aan vast, die vanaf maart 2011 wegens succes wordt verlengd met het uitbrengen van de nieuwe single ‘Let Go’. Dit liedje wordt tevens uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Tweede Album

De mannen van Kensington gaan naar Berlijn om in het najaar van 2011 te werken aan hun tweede studioalbum, dat begin 2012 moet uitkomen. Een voorproefje van de plaat is de eerste single ‘We Are The Young’. Het liedje verschijnt in oktober 2011. De tweede single is ‘Send Me Away’. De plaat komt iets later uit dan gepland, namelijk in mei 2012, en is door de band zelf, en met een beetje hulp van Niels Zuiderhoek, geproduceerd.

Festivals

Kensington begint 2013 met shows op Eurosonic Noorderslag en een korte tour langs Nederlandse zalen. Daarnaast staat de band in het voorprogramma van Two Door Cinema Club en Kane. Ook is Kensington de eerste Nederlandse band die wordt bevestigd voor Pinkpop 2013 en spelen ze nog op 60 andere festivals in binnen- en buitenland, zoals Sziget, de Zwarte Cross, Appelpop en Paaspop.

3FM Awards 2013

Het voorjaar van 2013 is oogsttijd voor Kensington. Ze vallen in april 2013 erg goed in de prijzen tijdens de 3FM Awards. Ze winnen de award voor Beste Album (Vultures), de award voor Beste live Act en de Serious Talent Award. De band weet later dat jaar ook een MTV EMA te bemachtigen voor Best Dutch Act.

Ambassadeur van de Vrijheid

Tijdens Eurosonic Noorderslag 2014 wordt bekend gemaakt dat Kensington Ambassadeur van de Vrijheid 2014 is. Dit betekent dat de band op 5 mei met een helikopter langs de verschillende bevrijdingsfestivals trekt om op te treden en aandacht te vragen voor onvrijheid, mensenrechten en oorlog.

Kensington boeken

Kensington boeken doe je bij Artist Agency Nederland. Meer weten over een optreden van Kensington ? Neem vandaag nog contact op voor beschikbare data of om direct een vrijblijvende optie te plaatsen. We helpen je graag op weg naar een boeking van Kensington !

 

Roy

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuws over onze artiesten en bands...