Bel: 0523 208 007 of mail:

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat mijn aanvraag wordt verwerkt?

In principe ontvangt u direct antwoord van ons, echter wij streven er naar om elke aanvraag binnen 24 uur (1 werkdag) om te zetten in een definitieve boeking.

Wat is een optie?

Indien de artiest beschikbaar is op de door u gewenste datum en het gewenste tijdstip, kunt u een optie plaatsen. Deze optie is 14 dagen geldig: wij reserveren de artiest voor u gedurende de komende 14 dagen en de artiest kan in deze optieperiode niet worden vastgelegd voor dezelfde datum en tijdstip. U ontvangt hiervan een optiebevestiging per mail. Wel kan er door een ander een 2e optie geplaatst worden in deze periode. U dient voor afloop van de optieperiode te beslissen, anders vervalt de optie.

Wanneer is mijn aanvraag omgezet in een definitieve boeking?

Zodra de bevestiging door ons is ontvangen (mondeling of per mail) is de opdracht bindend en is de boeking definitief. De door u mede ondertekende opdracht dient p.o. aan ons gezonden te worden per mail of per post. Op dit overzicht staan alle relevante gegevens m.b.t. het optreden vermeld.

Ik wil een artiest boeken die niet op de website van Artist Agency Nederland vermeld staat, kan dat?

Wij streven er naar een zo compleet mogelijk aanbod van artiesten en entertainment op de site op te nemen. Er zijn natuurlijk altijd meer mogelijkheden. Via het contactformulier kunt u een aanvraag doen voor een optreden van een artiest of act die niet op de site vermeld staat. Wij zullen u vervolgens informeren over de boekingsmogelijkheden van deze artiest of act.

Wat zijn Buma/Stemra verplichtingen? Wanneer zijn deze van toepassing?

De rechten van artiesten en muzikanten worden beschermd door de Buma, Stemra en Sena. Eventuele Buma-verplichtingen zijn te allen tijde voor de opdrachtgever, mits anders vooraf met Artist Agency Nederland is vastgelegd. Informatie hierover vindt u op www.bumastemra.nl en in onze Algemene Voorwaarden, elders op deze website.

Wat is het verschil tussen een besloten en een openbaar optreden?

Een besloten optreden is een optreden op een privé feest zoals verjaardagen, bruiloften etc. Dit feest is uitsluitend toegankelijk voor genodigden, er vindt geen kaartverkoop plaats en niet-genodigden hebben geen toegang tot de (besloten) ruimte. Dit kan een privé adres zijn maar ook een zaal of feesttent o.i.d. Een openbaar optreden is een optreden waar in principe iedereen naar toe kan die geïnteresseerd is of (indien van toepassing) een geldig toegangsbewijs heeft. Meestal worden deze feesten/evenementen vooraf bekend gemaakt op posters, flyers, websites etc. Bij een openbaar optreden wordt gesproken over een uitkoopgage: dit is de vergoeding (gage) aan de artiest, vermeerderd met eventuele kostenvergoedingen, belast met premies en sociale lasten en B.T.W.

Wanneer moet een optreden worden betaald?

Zoals gebruikelijk in onze branche dient een optreden te allen tijde veertien (14) dagen voorafgaand aan de optreeddatum te worden voldaan per bank. U ontvangt hiervoor een factuur met vermelding van bank- en referentienummer. U vindt hierover meer informatie in onze Algemene Voorwaarden.

Wat betekenen de aanduidingen M, A, B, en C?

M staat voor “Monitorset” ­ dit betekent dat de betreffende artiest gebruik maakt van de aanwezige geluidsinstallatie en met een eigen setje “inprikt” waarmee de muziek en het monitorgeluid voor de artiest worden geregeld. Dit kan dus alleen als er al een professionele geluidsinstallatie aanwezig is die aan de eisen voldoet.
A staat voor een geluidsinstallatie die geschikt is tot ca. 250 personen. B staat voor een geluidsinstallatie die geschikt is tot ca. 750 personen. C staat voor een geluidsinstallatie die geschikt is tot ca. 1500 personen. Voor feesttenten en openlucht optredens moet uiteraard een zwaardere geluidsinstallatie geïnstalleerd worden. Het is aan te raden om vooraf het benodigde geluid goed af te stemmen. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze qua geluid.

Wij hebben advies nodig bij het samenstellen van een programma. Kan dat?

Jazeker! Het team van Artist Agency Nederland wil graag samen met u een muzikaal- / entertainment- programma samenstellen, volledig afgestemd op uw wensen en de doelstelling van het feest of evenement. En vanzelfsprekend binnen het beschikbare budget. Vul het contactformulier in en wij gaan voor u aan de slag.

Roy & Rick

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuws over onze artiesten en bands...