Bel: 0523 208 007 of mail:

Ancora boeken

Gegevens optreden

Programma:

Gage:

€ 1.995
(excl. 7% BUMA, excl. 9% BTW)


Duur:

1x 30 minuten


Omschrijving:

Incl. M-set


Samenstelling:

3 personen


Ancora boeken bij Artist Agency Nederland

In juni 2013 maakt Nederland door middel van de single ‘Vrij Als De Wind’ voor het eerst kennis met Ancora. Twee maanden later volgt het gelijknamige debuutalbum. Het begin van een muzikale reis, rijk gevuld met hoogtepunten, waaraan op 29 mei 2015 een groot, nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd door de release van het tweede Ancora album, getiteld ‘Voorbij De Horizon’. De zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree die samen Ancora vormen, trekken met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop in 2013 onmiddellijk veel aandacht. Het feit dat Ancora bij hun debuutalbum een DVD levert met daarop schitterende clips van alle nummers, maakt de release ronduit uniek. Het adagium van de groep luidt. Ancora moet je niet alleen horen, maar moet je ook zien. Dat maken ze op deze wijze waar. Het is duidelijk: ze gaan er voor de volle 100% voor en alles moet perfect voor elkaar zijn.  Ancora boeken doe je bij Artist Agency Nederland.

Ancora: Vrij Als De Wind

Ancora slaagt er in een lawine aan publiciteit te genereren rond de albumrelease van ‘Vrij Als De Wind’. Natuurlijk dankzij de gelijknamige eerste single, maar ook door de volstrekt unieke wijze waarop de albumpresentatie plaats vindt. Een week lang varen zij met het zeilschip De inspiratie langs havens aan het IJsselmeer. In iedere haven treden ze op en hebben zij een afspraak met Piet Paulusma. Hij verzorgt ‘s avonds vanaf datzelfde schip zijn ‘Piet’s Weerbericht’ en zet Ancora in het zonnetje. Het resultaat: Ancora weet met het album meteen de nummer één positie te verwerven. Voor het eerst debuteert een groep met een cd-met-dvd op de bovenste plek van de GFK Album top 100. Het album blijft daarna nog wekenlang bij de bovenste tien plaatsen genoteerd staan. In 2014 ontvangen zij de award Sterren.nl voor beste videoclip ‘Vrij Als De Wind’.

In 2015 komt Ancora met de opvolger. Het nieuwe album heet ‘Voorbij De Horizon’ en wordt voorafgegaan door het vrolijke ‘Word Zeeman’. De eerste single is er qua sound succesformule van de groep vrijwel niet gesleuteld. De basis is ongewijzigd: een aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop. De productie is evenals de vorige keer in de vertrouwde handen van Edwin van Hoevelaak (o.a. Jeroen van der Boom/Nick & Simon). Ook heeft Ancora met succes weer een beroep kunnen doen op Jan Keizer. De voormalige frontman van BZN leverde samen met zijn zoon Louis het merendeel van de teksten.

Ancora boeken

Ancora boeken doe je bij Artist Agency Nederland. Voor meer informatie over een optreden van Ancora neem je eenvoudig contact op met ons. We voorzien je graag van beschikbare data en helpen je bij de boeking van Ancora. Een vrijblijvende optie plaatsen is altijd mogelijk.

 

Roy

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuws over onze artiesten en bands...