Bel: 0523 208 007 of mail:

Brownie Dutch

Gegevens optreden

Programma:

Gage:

€ op aanvraag
(excl. 7% BUMA, excl. 9% BTW)


Duur:

1x 30 minuten


Omschrijving:

Incl. M-set


Samenstelling:

1 persoon


Brownie Dutch, pseudoniem van Renaldo Dennis Remy van Tuil (Amsterdam, 1986) is een Nederlands zanger, rapper, muziekproducent en televisiepresentator. Brownie Dutch is een zoon van een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. Hij studeerde aan de Herman Brood Academie en liep stage op een muziekschool, toen hij door Ali B werd benaderd om voor hem te werken als geluidstechnicus.

Hij was werkzaam als producer en vanaf 2009 ook als zanger en musicus op nummers van Ali B. Vanaf 2011 kreeg Brownie Dutch een rol als producer en zanger in het televisieprogramma Ali B op volle toeren. Deze rol vervulde hij vier seizoenen. Met Yes-R en Ali B was hij verantwoordelijk voor ”Rosamunde 2011”, een bewerking van een nummer van Dennie Christian dat voortkwam uit Ali B op volle toeren en dat in 2011 een zevende plaats in de Single Top 100 haalde.

In september 2011 zong Brownie Dutch in het televisieprogramma ”De Wereld Draait Door” het Sam Cooke-liedje ”A Change Is Gonna Come”. Dit nummer verscheen op het tweede album DWDD Recordings. Hij produceerde daarnaast onder andere het nummer ”Una chica especial”, waarmee Alessandro deelnam voor Nederland op het Junior Eurovisiesongfestival 2012. Samen met Katja Schuurman en Tim Douwsma was hij in 2013 jurylid in dit programma.

In 2013 presenteerde Brownie Dutch het TROS-televisieprogramma ”De Invasie”. In de zesdelige reeks bezochten vijf rappers onder leiding van Brownie Dutch dorpen in Nederland, waarbij kennisgemaakt werd met de bewoners en lokale gewoonten en cultuur. Brownie Dutch trad in 2013 ook op in ”Kerst met de Zandtovenaar”, een jaarlijks muzikaal evenement van de Omroep RKK, KRO en Zapp. In dat zelfde jaar was Brownie Dutch de winnaar van ‘De Grote Bijbelquiz’.

Brownie Dutch heeft net de ‘Duizend Spiegels tour’ met Marco Borsato afgesloten waarin hij een bigband versie van ‘Dromen zijn Bedrog’  ten gehore bracht. Hij is wekelijks te zien als de producer van ‘Team Ali’ in het programma “The Voice of Holland” en vanaf januari start weer een nieuw seizoen ‘Ali B op Volle toeren’ bij de Tros.

Roy

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuws over onze artiesten en bands...