Bel: 0523 208 007 of mail:

Ferry Doedens

Gegevens optreden

Programma:

Gage:

€ 1.995
(excl. 7% BUMA, excl. 9% BTW)


Duur:

1x 30 minuten


Omschrijving:

Incl. M-set


Samenstelling:

1 persoon


Al op hele jonge leeftijd is duidelijk dat in Ferry een artistiek talent verscholen zit dat er vroeg of laat uit zal gaan komen. Zijn brede interesse in diverse disciplines binnen de artistieke sector heeft er inmiddels al voor gezorgd dat het jonge multi-talent de meest uiteenlopende dingen heeft ondernomen.

In 2005 staat Ferry, al op 15 jarige leeftijd, voor het eerst op de planken in de hoofdrol van diverse lokale musical producties van theater De Lawei in Drachten. In dat jaar speelt hij ook een figurantenrol in Pietje Bell de Musical. Na het voortgezet onderwijs is Ferry in 2006 gaan studeren aan de opleiding Kunst Theater en Media in Groningen. Hier wordt hij gecoached op zanggebied en volgt hij allerhande lessen en workshops in drama, (film)acteren en diverse dansstijlen.

In 2006 op het Nederlands Kampioenschap Living Statue in Arnhem, als levend standbeeld, is hij de winnaar in de jeugdcompetitie. Kort daarna valt ook het zangtalent van Ferry op bij diverse muzikanten uit de omgeving, met als gevolg dat Ferry in de coverband ‘Walrus Gumboots’, bestaande uit professionele en semi-professionele muzikanten, terecht komt. Een behoorlijke vuurdoop omdat hij direct als leadzanger en frontman soms wel publieken tot 3000 man in grote feesttenten mag gaan ‘bespelen’. Ook zijn passie voor acteren blijft aanwezig.

In 2007 heeft hij een hoofdrol in een semi-professionele musicalproductie, wederom in De Lawei in Drachten. Eind 2007 gaat hij op auditie bij Idols 4, waarbij hij het in de populaire talentenjacht tot de laatste 18 kandidaten weet te schoppen. Vanaf dat moment raakt alles in een stroomversnelling. Begin 2008 wordt Ferry benaderd voor de boyband IDSF. Met IDSF is hij in de clip “Sinner” op TMF te zien. Alsof acteren en zingen (en levend standbeeld zijn) nog niet genoeg is, loopt Ferry in dat jaar ook voor de Dutch Fashion Foundation via modellenbureau Tjarda’s Modelmanagement. In het najaar van 2008 komt hij in contact met componist/producer Robert Dorn, waarbij hij in een intensieve samenwerking van 7 maanden een enorme ontwikkeling doormaakt op vocaal gebied tijdens de productie van een volledig Engelstalig album.

Vanaf april 2009 speelt hij de rol van Lucas Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden. Hij is inmiddels wekelijks te zien op RTL4. Het kan uiteraard niet anders zijn dan dat dit wordt vervolgd: op alle artistieke fronten waar Ferry zich thuis voelt. In 2011 gaat Ferry in zijn vrije tijd steeds vaker de muziekstudio in aangezien het zingen weer gaat kriebelen en medio mei 2011 brengt hij zijn eerste solo single “Bij Mij” uit. Medio 2012 is Ferry Doedens de stemacteur die Ted in de animatiefilm Lorax vertolkt. Ook zijn droom komt uit met de (alternate) rol van Fiyero in de musical ‘Wicked’ die hij vertolkt naast zijn rol als Lucas in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Februari 2013 komt de langverwachte tweede solosingle ‘Hoger en Verder’ uit van Ferry Doedens én gaat Ferry voor het eerst een tv-programma presenteren ‘Het beste van Idols Worldwide’ op RTL5 en al snel daarna volgt een ‘backstage’ presentatie bij het RTL4 programma ‘X-factor’. Medio september 2013 was de release van de single ‘Droom over jou’ met rapper Billy Dans. 2014 is het jaar van Ferry zijn deelname als kandidaat van Expeditie Robinson waar hij het tot de finale schopt én medio oktober een gastrol in de Amerikaanse soapserie ‘The Bold & The Beautiful’ speelt. Ferry speelt de Nederlandse pr-man van Forrester Creations, het bedrijf van personage Eric Forrester.

Het kan niet anders, dit wordt vervolgd, op alle artistieke fronten waar Ferry Doedens zich thuis voelt…

Roy

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuws over onze artiesten en bands...