Bel: 0523 208 007 of mail:

Gerard Joling

Gegevens optreden

Programma:

Gage:

€ op aanvraag
(excl. 7% BUMA, excl. 9% BTW)


Duur:

1x 30 minuten


Omschrijving:

Incl. B-set


Samenstelling:

1 persoon


Gerard Joling boeken bij Artist Agency Nederland

Gerard Joling is met een track record van meer dan 25 jaar niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse showbizz. Gerard’s naam is meer dan gevestigd en omdat er niets is dat Gerard niet kan en nog niet heeft gedaan is Gerard het beste te omschrijven als showmaster en entertainer pur sang. Over zang gesproken, welke zijstapjes Gerard ook maakt, op welk vlak hij ook schittert, zingen blijft centraal staan in zijn inmiddels ongeëvenaarde carrière. Zijn vele muzikale onderscheidingen en gouden en platina awards die hij tot nu toe in ontvangst mocht nemen spreken eigenlijk voor zich. Gerard Joling boeken betekent een feest dat bij voorbaat al geslaagd is!

Soundmixshow

Als kind stond Gerard al graag in het middelpunt van de belangstelling. Gezien worden en mensen vermaken loopt als een rode draad door zijn leven. Hij startte zijn carrière in de spotlights als fotomodel en danser. In 1985 breekt Gerard, na jaren van demo’s sturen naar platenmaatschappijen, door na een derde plaats in de finale van de allereerste talentenshow op de Nederlandse televisie: de destijds razend populaire Soundmixshow van Henny Huisman. Gerard’s eerste nummer 1 hit ‘Love is in your Eyes’ liet niet lang op zich wachten en werd al snel beloond met dubbel platina. Vanaf dit moment weet iedereen wie Gerard Joling is. Een glansrijke carrières, zowel nationaal als internationaal, volgt.

Songfestival

In 1988 wordt Gerard gevraagd Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Dublin alwaar hij met ‘Shangri La’ in de top tien eindigt. In de jaren negentig debuteert de dan al immens populaire Gerard als televisiepresentator in het karaokeprogramma ‘Zing met me Mee’ van RTL4, een eigen show met miljoenen kijkers. De titelsong neemt hij ook voor zijn rekening en die bestormt direct de hitparade.

De Toppers in Concert

Tussendoor trekt hij in een periode van vier jaar ook nog eens volle zalen in alle gerenommeerde theaters in Nederland, eindigend in een eveneens uitverkocht Carre. In 2004 trekt de reality soap ‘Only Joling’ miljoenen kijkers. Ook het televisieavontuur ‘Joling & Gordon Over De Vloer’ houdt drie seizoenen lang miljoenen mensen thuis voor de buis. Eind 2004 staat Gerard met zijn live show ‘Only Joling’ in een uitverkocht Ahoy en in 2005 start Gerard met Rene Froger en Gordon gelegenheidsformatie ‘De Toppers’. Dit concept, met jaarlijkse concerten in de Amsterdam ArenA en televisieprogramma’s, groeit uit tot een mega succes dat anno 2013 nog altijd staat als een huis.

Ruim twintig jaar na deelname aan een talentenjacht doet Gerard het ook goed als presentator van diverse talentenshows: drie seizoenen ‘Popstars’, twee seizoenen ‘Holland’s Got Talent’. Bovendien straalt hij – ruim tien jaar nadat hij zelf als speciale gast in bijna honderd Holiday On Ice shows voor honderdduizenden toeschouwers de sterren van de hemel schaatste – naast Nance als presentator van ‘Sterren Dansen op het IJs’.

Maak me gek

In 2007 bereikt de single ‘Maak Me Gek’ de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten en stijgt ook het gelijknamige album naar de hoogste positie van de Top 100. Na duetten met wereldsterren als Randy Crawford, George McCrae, Nana Mouskouri, Tracy Wong, The Trammps en nationale grootheden als Ruth Jacott en Herman Brood, neemt Gerard een postuum duet met Andre Hazes op. ‘Blijf Bij Mij’ is wederom een hit, die dertien weken op nummer 1 staat en bovendien de best verkochte single van 2007 wordt. Eind 2007 staat Gerard twee keer in een uitverkocht Ahoy met zijn concert ‘Stout en Nieuw’. Ook het album volgend op ‘Maak Me Gek’, ‘Bloedheet’, brengt wederom nummer 1 hits voort: ‘Ik Hou d’r Zo Van’ en ‘Laat Me Alleen’, een postuum duet met Rita Hovink. Het album bereikt eveneens de gouden status.

Gerard Joling boeken

Gerard Joling boeken doe je bij Artist Agency Nederland. Gerard Joling is geschikt voor optredens op (besloten) evenementen, maar ook tijdens feestweken en bedrijfspresentaties. Neem voor meer informatie eenvoudig contact op met ons om de wensen door te nemen. We denken graag met je mee en kunnen, indien gewenst, meteen een vrijblijvende optie voor je plaatsen.

Roy

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuws over onze artiesten en bands...