Bel: 0523 208 007 of mail:

Mr Polska

Gegevens optreden

Programma:

Gage:

€ op aanvraag
(excl. 7% BUMA, excl. 9% BTW)


Duur:

1x 30 minuten


Omschrijving:

Excl. techniek


Samenstelling:

1 persoon


Mr Polska boeken bij Artist Agency Nederland

Dominik Wlodzimierz Groot, oftewel rapper Mr. Polska, zag op 20 juli 1989 in het Poolse Torún het levenslicht. Mr. Polska werd geboren als zoon van Poolse ouders. Toen hij drie jaar oud was scheidden zijn ouders en emigreerde hij met zijn moeder naar Nederland om daar een nieuw leven te beginnen. Zijn moeder trouwde met een Nederlandse man en zo kwam Mr. Polska aan zijn Nederlandse achternaam (‘Groot’). Zijn droom was om de beste rapper van zowel Nederland als Polen te worden. Dat lukte: Elke video of sessie die Mr. Polska dropt wordt meer bekeken dan het dagelijkse 8 uur journaal en wist met zijn producer Boaz van de Beatz een nieuwe, ruwe sound neer te zetten. Mr Polska boeken doe je bij Artist Agency Nederland.

Nouveau Riche

Mr Polska is het vlaggenschip van het hiphoplabel Nouveau Riche Music. Na de middelbare school te hebben afgerond ging Mr. Polska naar de Herman Brood Academie in Utrecht. Al tijdens zijn studie, om precies te zijn in 2007, bracht hij in eigen beheer een album uit onder de naam MC Polski. In 2010 rondde Mr. Polska zijn opleiding af. In datzelfde jaar stond hij tegenover Kalibwoy, Boef en de Gelogeerde Aap in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Hij won niet, maar ontving in 2010 wel een StateMagazine Rookie of the Year award. Hij twitterde zichzelf naar het podium van de TMF awards, hij scoorde de clubhit Vinger op de Klitter, deed voorprogramma’s van Lil B en House of Pain, werd ‘meest geretweete rapper van Nederland’, werd geselecteerd voor het MCN unsigned project Homegrown 2011 en bracht zijn debuutalbum in maart 2012 uit. In 2012 stond hij op het 3VOOR12-podium van Noorderslag en gedurende het Europees Kampioenschap voetbal in 2012 maakte Mr. Polska iedere avond achtergrondreportages in Polen voor het programma Sportzomer op Radio 1.

Het Allermooiste Feestje

Sindsdien volgen de successen elkaar in een sneltreinvaart op. In 2012 scoorde hij enorme hits met de singles van Allermooiste Feestje, Krokobil en Hausa Wausa en in 2013 deed Mr. Polska dit succes nog eens even dunnetjes over met zijn mixtape en single van Vlammen. Met meer dan 100 shows per jaar op zijn naam is hij inmiddels al zeker 3 jaar lang een graag geziene gast op de grotere Nederlandse festivals, in vrijwel alle discotheken in Nederland en aan de kusten van alle badplaatsen in Europa waar in de zomer zich Nederlandse jongeren bevinden.

Mr Polska kwam op zijn artiestennaam door de trots op zijn achtergrond, maar ook om een brug te slaan tussen Nederlanders en Polen. Binnen een jaar nadat hij zijn opleiding had afgerond had Mr. Polska een platencontract op zak. In de tussentijd is veel gebeurd en Mr. Polska gaat dóór! Zo was Mr. Polska te zien in het populaire RTL 5-programma Expeditie Robinson en met internationale allure werkt hij nu hard aan nieuwe singles!

Mr Polska boeken

Mr Polska boeken doe je bij Artist Agency Nederland. Meer weten over een optreden van Mr Polska? Neem vandaag nog contact op voor beschikbare data of om direct een vrijblijvende optie te plaatsen. We helpen je graag op weg naar een boeking van Mr Polska!

 

Roy

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuws over onze artiesten en bands...