Bel: 0523 208 007 of mail:

VanMike boeken

Gegevens optreden

Programma:

Gage:

€ 695
(excl. 7% BUMA, excl. 9% BTW)


Duur:

1x 45 minuten


Omschrijving:

Incl. M-set


Samenstelling:

1 persoon


De liefde voor muziek begint bij VanMike al van jongs af aan. Als kind zong hij bekende liedjes op de radio mee en op zijn achtste begon hij met gitaarspelen. Hij raakte geïnspireerd door twee neven die tijdens een weekend kamperen liedjes ten gehore brachten. Dit was het begin van de liefde voor muziek. Michael kwam erachter dat hij het geweldig vindt om mensen te vermaken en samen te brengen door muziek.

Toen hij 12 jaar was en naar de middelbare school ging besloot hij zich aan te melden voor de schoolband. In die tijd heeft hij veel geleerd op het gebied van samenspel en entertainment. Zo heeft hij o.a. meegewerkt aan verschillende theater- en muziekproducties. Daarnaast kwam hij in de band Innocent terecht. Na Innocent besloot Michael om zijn eigen band te starten, hierdoor kon hij zich meer richten op zijn favoriete muziek. De band genaamd Silvery Sense ontstond. Hiermee speelde hij covers gecombineerd met eigen werk en deed hij mee aan o.a. de Kunstbende in Zwolle. De band groeide uit van een hobby naar een goed lopend bandje met tal van optredens. De band ging uiteen toen iedereen elders in het land ging studeren.

Omdat muziek de passie is van Michael startte hij in 2007 de muziekstudie Pop en Media aan het Friesland College in Leeuwarden. Gedurende deze opleiding liep hij stage bij zijn oude middelbare school als muziekdocent. Na de opleiding kreeg hij een baan aangeboden en tot op heden is hij hier nog werkzaam. Tijdens zijn studie componeerde Michael zelf liedjes, toen hij afstudeerde presenteerde hij zijn eigen CD. Tijdens de studie kwam Michael in verschillende bands terecht waaronder de band Jetset. Een goedlopende coverband die werkte via een boekingskantoor. Michael maakte als leadzanger en gitarist deel uit van deze band van 2008 tot en met 2013. In het najaar van 2013 besloot hij om zijn hart te volgen en zijn eigen werk qua muziek weer op te pakken.

In 2015 lanceerde VanMike zijn eerste single “Denk Groot”. Dit onder toeziend oog van Anton Geerts van de Dikdakkers. Die single vertelde het verhaal van Michael zelf en gaf weer dat je soms een gok moet wagen als je echt iets wilt. Als je iets wilt moet je er voor de volle 100% voor gaan. Dit heeft VanMike gedaan en na een mooi succes komt hij nu met zijn tweede single “Altijd”. Hierin laat hij zien dat hij ook een gevoelige popballad kan schrijven. “Altijd” is een nummer waarin de onvoorwaardelijke liefde wordt beschreven van een ouder naar zijn kind. Iedere vader en moeder zal zich enigszins herkennen in de tekst van het nummer.

Roy

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuws over onze artiesten en bands...