Bel: 0523 208 007 of mail:

Buma

Buma afdracht door Artist Agency Nederland

Buma afdracht: voor de openbaarmaking van auteursrechten is degene die een artiest laat optreden of op een andere manier muziek ten gehore brengt een vergoeding verschuldigd aan Buma, de belangenvereniging van muziekauteurs. Deze Buma rechten gelden standaard bij boekingen onder bepaalde voorwaarden. Buma afdracht door Artist Agency Nederland: geen omkijken en snel geholpen.

De Buma vergoeding bedraagt 7% van de gage van de betreffende artiest of band. In de meeste gevallen is de gestelde 7% vergoeding afdoende. Echter betreft deze vergoeding in de basis een voorschot: is er sprake van meer optredens of wordt er entree gevraagd, dan dient u contact op te nemen met vereniging BUMA afdeling Podia-evenementen, doorkiesnummer: 023 7997801. Als de entreegelden lager zijn dan de gage van de artiest, dan is de genoemde afdracht van 7% in de regel voldoende.

Artist Agency Nederland is gerechtigd namens de vereniging Buma deze auteursrechtelijke vergoeding bij onze opdrachtgevers te incasseren. Dit bespaart u een hoop administratie.

Voor het gemak hebben we een handige Buma brochure waarin alle informatie met betrekking tot Buma afdracht beschreven staat: Buma informatie brochure Artist Agency Nederland

Voor verdere informatie kun je ook terecht bij www.bumastemra.nl of telefonisch: 023 7997801

buma

Roy

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuws over onze artiesten en bands...