Ilse DeLange boeken

Ilse DeLange boeken doe je bij Artist Agency Nederland

Ilse DeLange boeken

Als achtjarig meisje wint Ilse DeLange een playbackwedstrijd op school en meteen wordt ze gebeten door de showbizz-bug. Later verruilt ze het playbacken voor haar eigen zang en sluit zich aan bij de coverband ‘Cash On Delivery’.

Debuutalbum

In 1994 treedt Ilse op tijdens de Nederlandse Country Music Awards. Ze wordt ontdekt, maar pas vier jaar later tekent Ilse DeLange een contract met Warner Brothers in Amerika. Ze krijgt de kans haar debuutalbum in Nashville op te nemen, samen met met Barry Beckett (die ook met Paul Simon, Bob Dylan, Joe Cocker en Dire Straits heeft gewerkt). Nog voordat haar album ‘World Of Hurt’ in 1998 in Nederland verschijnt, nodigt Paul de Leeuw nodigt Ilse uit voor zijn TV-show. Het liedje dat Ilse DeLange in de show ten gehore brengt is, gelijk haar eerste single: ‘I’m Not So Tough’. Haar ‘World Of Hurt’ album is een groot succes en wordt in no time dubbelplatina.

In 1999 bracht Ilse een live album uit met daarop cover versies van liedjes van John Hiatt; “Dear John”. Dit album werd al vrij snel platina en niet lang daarna vertrok Ilse naar Amerika om daar aan haar tweede studioalbum te werken. In november 2000 kwam ‘Livin’ On Love’ uit en ook dit album werd platina. In 2001 tourde Ilse door Nederland met de ‘Livin’ On Love Tour’ en deed ze veel theaters en concertzalen aan. Later in 2001 mocht Ilse een Edison award voor beste Nederlandse artiest van 2001 in ontvangst nemen.

Gouden award

In 2003 werden er maar liefst 2 albums uitgebracht; ‘Clean Up’ en het verzamelalbum ‘Here I Am 1998-2003’. Voor beide albums mocht Ilse een gouden award in ontvangst nemen.

Hierna ging ze terug naar Amerika, om daar samen met top-producer Patrick Leonard aan een nieuwe plaat te werken. Het resultaat van deze samenwerking kwam uit in juni 2006; het album ‘The Great Escape’, welke 2 maanden later al de platina status wist te behalen. In oktober van dat jaar kwam het album ‘Live’ uit, wat een live registratie is van de concerten die Ilse eerder dat jaar gaf in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Het jaar 2008 was een heel erg goed jaar voor Ilse; in november 2008 wist ze voor de eerste keer in haar carrière de nummer 1 positie van de Single Top 1000 te behalen. Haar single ‘So Incredible’ werd mede dankzij een uitgebreide radio promotie tour, een grote hit. De single was afkomstig van het album ‘Incredible’, waar DeLange later dat jaar een platina prijs voor kreeg. De tweede single van het album was ‘Miracle’, welke begin 2009 de eerste plaats in de Top 40 wist te bereiken.

Eye Of The Hurricane

Het mini-album ‘Next To Me’, wat in augustus 2010 werd uitgebracht, ontving al snel na de release de Gouden status. En ook voor de opvolger, ‘Eye Of The Hurricane’, welke in september 2012 verscheen, mocht Ilse weer een Gouden award aan haar verzameling toevoegen!

Vanaf 2013 is Ilse de Lange te zien als coach in het vierde seizoen van de talentenjacht ‘The Voice Of Holland’. Ook was Ilse te zien vanaf seizoen 5 als coach in ‘The Voice Kids’, maar omdat ze zich meer wilt gaan focussen op haar carrière, stopt ze na seizoen 8 bij ‘The Voice Kids’ als coach.

Eurovisie Songfestival

In 2014 trad Ilse samen met Waylon op tijdens het Eurovisiesongfestival in Denemarken, als gelegenheidsduo ‘The Common Linnets’. Ze wisten met het country/bluegrass-nummer ‘Calm After The Storm’ de tweede plaats te bereiken. De single werd vervolgens een Top 10 hit in landen zoals België, Duitsland, Zwisterland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het debuutalbum van ‘The Common Linnets’ ging wereldwijd maar liefst 150 duizend keer over de toonbank, wat goed was voor driedubbel platina. Ook wonnen ‘The Common Linnets’ een jaar later, in 2015, ook een EBBA Award.

Daarnaast was Ilse te zien als coach in ‘The Voice Senior’ in 2018 op RTL4. Daarnaast mocht ze ook de rol van talentcoach spelen in de Amerikaanse drama serie ‘Nashville’. Het zesde seizoen van deze serie werd in de loop van 2018 uitgezonden. Later in 2018 verscheen een nieuwe solo album, genaamd ‘Ilse DeLange’. Dit album werd ook bekroond met een Gouden award.

Ilse DeLange boeken

Ilse DeLange boeken doe je bij Artist Agency Nederland. Meer weten over een optreden van Ilse DeLange? Neem vandaag nog contact op voor beschikbare data of om direct een vrijblijvende optie te plaatsen. We helpen je graag op weg naar een boeking van Ilse DeLange!

Gage:                         € Op aanvraag
Duur:                         1x 30 minuten of 1x 60 minuten
Omschrijving:           Excl. techniek
Samenstelling:           Solo/Band

Zie ook: Ieder evenement in goede handen