Lil Kleine boeken

Lil Kleine boeken bij Artist Agency Nederland

Lil Kleine boeken

De carrière van Lil Kleine (Jorik Scholten) begint al op zijn achtste met dansen en acteren. Begin juni 2015 ontplofte het nummer ‘Drank en Drugs’ op alle radiostations in Nederland én België en werd het nummer op alle festivals door de grootste DJ’s gedraaid, resulterend in de nummer 1-hit van de zomer in de Nederlandse Top40, op Spotify en op iTunes. Met een terugblik op 2015 met maar liefst een gouden album, vier gouden platen, twee platina platen en een triple platina plaat kunnen we maar één ding opmaken: een superster is geboren. Lil Kleine boeken doe je bij Artist Agency Nederland

WOP binnen 24 uur op #1

Begin 2016 kondigt Lil Kleine zijn eerste album aan. Op 12 februari 2016 ziet WOP het levenslicht. Binnen slechts 24 uur staat het album op nummer #1 in de iTunes charts. In de eerste drie dagen daarna verbreekt het album landelijke records van onder andere Justin Bieber en Marco Borsato. Op 19 februari schrijft Lil Kleine geschiedenis doordat alle elf de tracks van WOP in de top 35 staan van de single top 100. Daarnaast kwam zijn album direct binnen op nummer #1 binnen in de album top 100, wat nog nooit eerder een Nederlandstalig rap album is gelukt.

Uitverkochte Topdown Tour

Na de succesvolle, uitverkochte Topdown Tour, heeft Lil Kleine zich gefocust op zijn tweede album ‘Alleen’. Het album dat 26 mei uit kwam, ontplofte en wordt nog steeds massaal gestreamed. Het album kwam binnen op de nummer 1 positie van de top 100 beste albums, maar ook de singles ‘Alleen’ en ‘Krantenwijk’ zijn genoteerd als de beste track in de single top 100.  Maar dit was niet alles, Lil Kleine had nog een verrassing in petto. Een maand later was er opeens een tweede deel van het album, waardoor het album uit 21 tracks bestond, wat de productiviteit van Lil Kleine laat zien. Dit resulteerde tot een groot succes, zo werdt het album de eerste maand al 2,5 miljoen keer beluisterd, dit overkwam een Nederlandse artiest nog nooit eerder. Het album ‘Alleen’ staat nu al weken lang op de nummer 1 positie van beste albums.

 ‘Stoff und Schnaps’

Naast grote successen in het binnenland, lijkt het niet genoeg voor Lil Kleine. Zo heeft hij samen met zijn compagnon Ronnie Flex zijn megahit in Nederland ‘Drank & Drugs’ vertaald naar het Duits. Ook in Duitsland werd dit een grote hit en staat ondertussen op meer dan 23 miljoen streams. Maar niet alleen ‘Stoff und Schnaps’ wordt miljoenen keren beluisterd, ook de track 1,2,3 (Auf Deutsch!) is al miljoenen keren beluisterd. Lil Kleine lijkt op weg om niet alleen Nederland te veroveren maar ook het buitenland.

Lil Kleine op social media

Naast alle shows en studiosessies heeft Lil Kleine een social following van 850.000 volgers op Instagram weten op te bouwen, wat nog steeds elke dag groeit. In totaal heeft hij op social media meer dan 2.000.000 volgers. Dit maakt hem één van de grootste social influencers van de Benelux.

Op het nieuwe album hoor je Lil Kleine anders dan we gewend zijn, hij laat een persoonlijkere kant zien en geeft een kijkje over de denkwijze van de 22-jarige rapper. Wat hij zelf al aangeeft: ‘Dit is slechts een begin.’, dus verwacht na het record-verbrekende album, internationale hits en uitverkochte tours nog veel meer van Lil Kleine.

Lil Kleine boeken

Lil Kleine boeken doe je bij Artist Agency Nederland. Voor meer informatie over een optreden van Lil Kleine neem je eenvoudig contact op met ons. We voorzien je graag van beschikbare data en helpen je bij de boeking van Lil Kleine. Een vrijblijvende optie plaatsen is altijd mogelijk.

Volg ons op Instagram

 

Gage:                         Op aanvraag
Duur:                         30 minuten
Omschrijving:           Inprikken op aanwezig geluid
   

Zie ook: Ieder evenement in goede handen