Waylon boeken

Waylon boeken bij Artist Agency Nederland

Waylon-boeken

Hij heeft een podiumpersoonlijkheid die jaren ervaring verraadt. Een stem die klinkt alsof hij alle rock en soul van de jaren zestig en zeventig in zich verenigt. Een eerste plaat die geproduceerd en ingespeeld is door de absolute top van de internationale muziekwereld. En een naam die als een eerbetoon beschouwd mag worden aan zijn grote inspirator: Waylon. Waylon boeken doe je bij Artist Agency Nederland.

Motown Label

Hij tekende als eerste Nederlander bij het beroemde Motown label: Waylon. Als jong knulletje is Waylon al geobsedeerd door countrymuziek. Zijn grote kans lijkt te komen als hij in het Mekka van de countrymuziek Nashville een plaat mag opnemen. Deze plaat is er echter nooit uitgebracht.

Wicked Ways

Maar Waylon geeft niet op en vestigt zich voor een jaar in de VS. Daar mag hij optreden met zijn idool Waylon Jennings. Na het overlijden van deze countrylegende keert Waylon terug naar Nederland, waar hij meedoet met Hollands Got Talent. Hij wordt tweede. Waylon wordt opgemerkt door Universal, die hem onderbrengt bij het legendarische Motown platenlabel, waar ook o.a. Michael Jackson, Stevie Wonder en de Supremes naam maakten. Zijn eerste album Wicked Ways behaalt de platina status en ook zijn tweede album ‘After All’ doet het goed.

Twee keer Eurovisie Songfestival

In 2014 leverde Waylon een unieke prestatie geleverd door tweede de worden op het Eurovisie Songfestival, samen met Ilse de Lange onder de naam ‘The Common Linnets’. De tweede plek is de beste prestatie van Nederland sinds 1975 waarmee de single ook meteen in 11 landen op nummer 1 binnenkwam op iTunes en nog eens in 23 andere Europese landen in de iTunes Top 10. In 2018 gaat Waylon voor de tweede keer deelnemen aan de bekendste song contest van Europa, maar dit keer solo.

Heaven after midnight

Na het succes op het Eurovisie Songfestival komt Waylon nu met zijn derde studio-album ‘Heaven After Midnight’. Het album komt na zijn release meteen binnen op nummer 1 in de Album Top 100. ‘Heaven After Midnight’ is opgenomen in Nashville, de bakermat van de countrymuziek. De clip van leadsingle ‘Love Drunk’ is tevens in Amerika opgenomen.

Waylon boeken

Waylon boeken doe je bij Artist Agency Nederland. Meer weten over een optreden van Waylon ? Neem vandaag nog contact op voor beschikbare data of om direct een vrijblijvende optie te plaatsen. We helpen je graag op weg naar een boeking van Waylon !

Gage:                         € Op aanvraag
Duur:                         1x 60 minuten
Omschrijving:           Techniek: Backline
Samenstelling:           Band

Zie ook: Ieder evenement in goede handen