Bel: 0523 208 007 of mail:

Chef Special boeken

Gegevens optreden

Programma:

Gage:

€ op aanvraag
(excl. 7% BUMA, excl. 9% BTW)


Duur:

1x 60 minuten


Omschrijving:

Backline


Samenstelling:

Band


Chef Special boeken bij Artist Agency Nederland

Chef Special is een vijfkoppige formatie uit Haarlem, opgericht in 2008. De band brengt een mix van funk, reggae en hiphop met elementen uit pop en rock. In 2014 breekt de groep door met het nummer ‘In Your Arms’. Chef’Special wordt de opvolger genoemd van de Nederlandse bands Relax en Gotcha! Soms worden ze vergeleken met met internationale bands als The Roots en Fun Loving Criminals. Hun muziek is vrolijk en opzwepend, met raps van de charismatische frontman Joshua Nolet. Chef Special boeken doe je eenvoudig via Artist Agency Nederland.

Releases

De formatie brengt in 2009 de EP Hungry uit, die met een spetterend concert gepresenteerd wordt in het poppodium Patronaat in Haarlem. De band werkt in 2010 hard aan hun debuutplaat One For The Mrs, die in maart 2011 verschijnt. De eerste single heet ‘Scribblin’. Hiermee wordt de band tot 3FM Serious Talent uitgeroepen. De tweede single is ‘Birds’ met daaropvolgend ‘My Night Off’. Voor de clip bij de single ‘Too Far Gone’ haalt de band een stunt uit. De drummer van de band, Wouter Prudon, regisseerde met hulp van studenten van de Filmacademie in Amsterdam een ijzersterke videoclip: een politieke satire waarin Matthijs van Nieuwkerk en zijn De Wereld Draait Door een prominente rol spelen. Voor de clip krijgt de band een prijs op het Nederlands Filmfestival.

Eurosonic Noorderslag

Begin 2011 wordt Chef’Special geboekt voor het Groningse festival Noorderslag. Ze hebben dat mede te danken aan hun goede livereputatie. Ook in 2012 staat de band op zowel Eurosonic als op Noorderslag. In het seizoen van 2011/2012 is Chef’Special de huisband van het TV-programma De Wereld Draait Door. Iedere laatste vrijdag van de maand trakteert de band het publiek op een dosis hiphop en funk.

3FM Serious Talent Award

Chef’Special maakt in 2012 kans op een 3FM Serious Talent Award. Ze staan samen met Chagall, Dotan, Gers en Kensington op het podium van Paaspop, waar de winnaar bekend worden gemaakt. Helaas zien de mannen de Award naar Gers Pardoel gaan. In 2014 komt Chef’Special met een tweede studioalbum getiteld Passing Through. Daar staan onder andere de singles ‘On Shoulders’ op en ‘In Your Arms’. Dit laatste nummer schrijft Joshua last-minute, vlak voor het opnemen van het album, voor zijn overleden vader.

3FM Serious Request

De band staat woensdag 24 december (2014) met zijn Nederlandse collega’s Afrojack, Jett Rebel, Dotan, Kensington, Jacqueline Govaert en Mr. Probz op het podium tijdens de slotavond van 3FM Serious Request. In hun eigen stad: Haarlem. De Nederlandse filmcomedy Homies, die op 22 januari 2015 uitkomt, gebruikt het liedje ‘Still Don’t Know’ van Chef’Special als titelsong. Dit nummer staat op het album Passing Through. In september 2014 kondigt de band aan dat ze in maart 2015 in de HMH staan. Het optreden is in no-time uitverkocht. Nog geen maand later kondigen de Cheffies een tweede concert aan. Helaas moeten de shows worden gecanceld, omdat zanger Joshua Nolet kampt met een keelonsteking. De optredens worden verplaatst naar 1 en 2 mei. De boys van Chef’Special worden in het voorjaar van 2015 voor drie 3FM Awards genomineerd. Ze maken kans op het beeldje voor Beste Band, Beste Live Act en Beste Single (‘In Your Arms’).

Chef Special boeken

Chef Special boeken doe je eenvoudig via Artist Agency Nederland. Neem contact op voor meer informatie of om direct een vrijblijvende optie te plaatsen. Onze medewerkers staan je graag te woord.

Roy

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in om op de hoogte te blijven van nieuws over onze artiesten en bands...